TU Delft

Studie- & Studentenverenigingen

Delft staat bekend als een universiteitsstad met een actief studentenleven. Geen andere universiteitsstad heeft zoveel actieve studentenverenigingen.?Je kunt?ook lid worden van een studievereniging. Een studievereniging is verbonden aan een opleiding; bij een studentenvereniging is dit niet het geval.

Studieverenigingen

Elke opleiding aan de TU Delft heeft een eigen studievereniging. De studievereniging behartigt de belangen van studenten, organiseert studiegerelateerde activiteiten, zoals studiereizen en excursies en zorgt voor gezelligheid. Leden van een studievereniging kunnen meestal hun studieboeken met een flinke korting kopen. Een overzicht van alle Delftse studieverenigingen vind je hier: Studieverenigingen

Studentenverenigingen

Jij komt naar Delft! Uiteraard voor een mooie studie, maar misschien besef je nog niet wat er in Delft naast je studie nog allemaal te beleven is. Naast studeren wil je natuurlijk veel meer: vrienden ontmoeten, feesten, sporten, weekendjes weg, enzovoort.


Een studentenvereniging is niet meer en niets minder dan een groep studenten die een bepaalde interesse deelt. Verenigingen zijn een goede manier om snel mensen te leren kennen, jezelf te ontplooien en mee te doen met activiteiten. De meeste verenigingen hebben ook een soci?teit, dit is een eigen pand waar een groot deel van de activiteiten plaats vindt, waar je kan eten en een drankje kan drinken.

Lid worden van een vereniging heeft veel voordelen, maar kan ook nadelen hebben. Als aankomend student begin je een heel nieuw leven en een lidmaatschap van een vereniging kan je helpen snel vrienden te maken en te zorgen dat je je thuis voelt in een nieuwe stad. Aan de andere kant moet je bij een studie aan de TU Delft meteen vol aan de bak. Sommige studentenverenigingen hebben intensieve kennismakingsperiodes met verplichte elementen, die het opstarten van een studie kunnen bemoeilijken. Een aantal heeft kennismakingsrituelen die wellicht niet bij jou passen. Het is daarom belangrijk je goed te verdiepen in een vereniging voor je besluit ergens lid te worden.

Hieronder vind je links naar de Delftse studentengezelligheids-, sport-, en cultuurverenigingen. Bij de grote studentengezelligheidsverenigingen staan ook links naar een beschrijving van hun kennismakingsperiodes (op hun eigen websites). De verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze periodes. De TU Delft vindt het belangrijk dat de verenigingen aankomende studenten duidelijk informeren over wat er allemaal bij het lidmaatschap komt kijken, dat ze zorgdragen voor het welzijn van hun (aankomende) leden en open met de universiteit communiceren over incidenten en klachten.'Daarover heeft de universiteit met de vijf grootste verenigingen afspraken vastgelegd in de Gedragsovereenkomst en het Communicatie Convenant. Mocht je de verstrekte informatie onvoldoende of onvolledig vinden of situaties tegenkomen die je in strijd met deze afspraken ervaart, dan stellen we het op prijs als je dat laat weten. Dat kan natuurlijk bij de verenigingen zelf, maar mag ook via dit e-mailadres bij de TU Delft. De universiteit zal meldingen dan met de betreffende vereniging bespreken en daarbij zorgvuldig met eventuele privacyvraagstukken omgaan.

亿电竞官网